Το Έκκριμα του Σαλιγκαριού Συμβάλλει και στην Αντιμετώπιση της Ροδόχρου Ακμής (Rosacea – Ροζάκια)

Σαλιγκάρι - Το Έκκριμά του Ευεργετικό για τη Ροδόχρου Ακμή

Με μια ματιά

Ευρεσιτεχνία που κατοχυρώθηκε στις ΗΠΑ αναδεικνύει για άλλη μία φορά τις αναγεννητικές για την επιδερμίδα ιδιότητες του εκκρίματος του σαλιγκαριού. Η ευρεσιτεχνία φέρει τον τίτλο «Φαρμακευτική Σύνθεση από Έκκριμα Σαλιγκαριού, για την Πρόληψη, Αντιμετώπιση και Θεραπεία της Ροδόχρου Ακμής» και έρχεται να επιβεβαιώσει τις διαπιστώσεις μας για τον ορό της Callisto. Η ξηρότητα και η τραχιά υφή εξαφανίζονται. Κνησμός, καύσος και ερυθρότητα περιορίζονται. Ύφεση της πάθησης για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Οι εξάρσεις και η έντασή τους περιορίζονται κατά πολύ.

Ευρεσιτεχνία Για τη Ροδόχρου Ακμή, με Έκκριμα Σαλιγκαριού

 Οι έρευνες για το έκκριμα του σαλιγκαριού πληθαίνουν συνεχώς. Οι επίσημες ιατρικές μελέτες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, με κλινικές δοκιμές σε μεγάλο αριθμό γυναικών, έχουν εξάγει εντυπωσιακά συμπεράσματα, για την  ευεργετική δράση που έχει το έκκριμα του σαλιγκαριού στην επιδερμίδα. Και τώρα, μία καινούρια ευρεσιτεχνία  για τη ροδόχρου ακμή που κατατέθηκε στις ΗΠΑ, έρχεται να αποδείξει αυτό που προηγούμενες ιατρικές μελέτες έχουν ήδη συμπεράνει.

Η ευρεσιτεχνία αυτή, η οποία κατοχυρώθηκε από τον Χιλιανό Moreno Gonzalez στην Υπηρεσία Ευρεσιτεχνιών των ΗΠΑ, με αριθμό 20170281690 και η οποία εκδόθηκε στις 10 Μαΐου 2017, φέρει τον τίτλο «Φαρμακευτική Σύνθεση για την Πρόληψη, Αντιμετώπιση και Θεραπεία της Ροδόχρου Ακμής, Αποτελούμενη από Έκκριμα Σαλιγκαριού, Χαμομήλι και Πρόπολη» (Pharmaceutical Composition for Preventing, Treating and Curing Rosacea, Comprising Snail Slime, Chamomile and Propolis).

Η Ροδόχρους Ακμή

Η ροδόχρους ακμή ή ροζάκια (rosacea) είναι μια σπάνια, χρόνια, φλεγμονώδης δερματική πάθηση. Χαρακτηρίζεται από ερυθρότητα στο πρόσωπο, η οποία παρουσιάζει περιόδους ύφεσης και επιδείνωσης. Σε προχωρημένο στάδιο εμφανίζει συμπτώματα, όπως ημιμόνιμη ερυθρότητα, ευρυαγγείες, βλατίδες (papules), φλυκταινώδη εξανθήματα (pustules), κόκκινα μάτια, καύσο, κνησμό κλπ.

Συνήθως την παρουσιάζουν γυναίκες, αλλά όταν εμφανισθεί σε άνδρα τα συμπτώματα είναι πιο πολλά. Εμφανίζεται πιο συχνά σε ανθρώπους ηλικίας 30 έως 40 ετών, αλλά σε ηλικίες από 40 έως 50 εκδηλώνεται πιο επιθετικά.

Εκτιμάται ότι σήμερα, περισσότεροι από 45 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εμφανίζουν τα συμπτώματα της ροδόχρου ακμής. Εκδηλώνεται πιο συχνά σε άτομα με λευκή επιδερμίδα.

Συνήθως έχει μακρά διάρκεια, μπορεί να βελτιωθεί κάποια στιγμή, αλλά στη συνέχεια επιδεινώνεται αρκετά, εάν δεν αντιμετωπιστεί κατάλληλα. Τη στιγμή που προς το παρόν δεν υφίσταται αποτελεσματική θεραπεία, σκοπός μας πρέπει να είναι ο έλεγχός της, ώστε να κάνουμε την επιδερμίδα να εμφανίζει όσο το δυνατόν λιγότερα συμπτώματα.

Η Ιστορία της Ευρεσιτεχνίας

Ο Moreno Gonzalez, ο οποίος κατέθεσε την ευρεσιτεχνία, για αρκετά χρόνια, ανέπτυσσε καλλυντικά προϊόντα, με βάση το έκκριμα του σαλιγκαριού. Με την εμπειρία των ετών διαπίστωσε ότι το έκκριμα του σαλιγκαριού, εκτός από τις καλλυντικές του ιδιότητες, διαθέτει και θεραπευτικές, αναγεννητικές, ανοσοκατασταλτικές  και αντισηπτικές ιδιότητες. Ειδικά όταν είδε τα αποτελέσματα των καλλυντικών σε κάποιους ανθρώπους που είχαν ροδόχρου ακμή, αποφάσισε να παρασκευάσει και θεραπευτικά προϊόντα για την πάθηση αυτή.

Παρασκεύασε λοιπόν δοκιμαστικές φαρμακευτικές συνθέσεις, οι οποίες περιείχαν κυρίως έκκριμα σαλιγκαριού και εκχυλίσματα φυτών. Στη συνέχεια τις εφάρμοσε σε ανθρώπους με ροδόχρου ακμή, με σκοπό να δοκιμάσει την αποτελεσματικότητά τους. Οι δοκιμές αυτές έγιναν παράλληλα με την αγωγή των δερματολόγων, οπότε διαπίστωσε ότι η δράση τους στη ροδόχρου ακμή δεν ήταν απλά καταπραϋντική, αλλά θεραπευτική. Το έκκριμα του σαλιγκαριού ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικό κυρίως στο ερύθημα αλλά και στα άλλα συμπτώματα της ροδόχρου ακμής.

Συστατικά του Εκκρίματος του Σαλιγκαριού

 Στην περιγραφή της ευρεσιτεχνίας αναφέρεται ότι το έκκριμα του σαλιγκαριού περιέχει:

Αλλαντοΐνη: διεγείρει τον ταχύτερο πολλαπλασιασμό των κυττάρων, επιταχύνει την ανάπτυξη νέου υγιούς ιστού και προστατεύει την επιδερμίδα. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ είναι αποτελεσματική (effective).

Γλυκολικό Οξύ: χρησιμοποιείται στις δερματολογικές θεραπείες, κυρίως για να περιορίσει/ξεθωριάσει ρυτίδες, ραγάδες, ουλές και για να περιορίσει την ακμή.

Ελαστίνη: πρωτεΐνη, η οποία παρέχει ελαστικότητα στους ιστούς, με αποτέλεσμα να συνεισφέρει στην επούλωση του αναγεννώμενου ιστού.

Κολλαγόνο: προκαλεί την ενεργοποίηση και τον πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών (fibroblasts). Με τον τρόπο αυτό, εξαναγκάζει την επιδερμίδα να παράξει περισσότερο υαλουρονικό οξύ, περισσότερο κολλαγόνο και περισσότερες ίνες ελαστίνης.

Βιταμίνες και Φυσικά Αντιβιοτικά: δρουν κατά των βακτηρίων της επιδερμίδας, προστατεύοντάς την από μολύνσεις, επιτρέποντας υψηλότερο ρυθμό αναγέννησής της και περιορίζοντας τις φλεγμονές.

Η Ευρεσιτεχνία

 Τελικά, μετά από δοκιμές, ο Moreno Gonzalez κατέληξε να καταθέσει την ευρεσιτεχνία του ως μια φαρμακευτική σύνθεση, η οποία συνίσταται από έκκριμα σαλιγκαριού (20% έως 50%), εκχύλισμα χαμομηλιού (1% έως 4%), πρόπολη (1% έως 4%) και τα απαιτούμενα φαρμακευτικά έκδοχα. Η σύνθεση αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί συμπληρωματικά με οποιαδήποτε άλλη θεραπεία, με σκοπό πρόληψη, αντιμετώπιση και θεραπεία της ροδόχρου ακμής.

Ο Ορός της Callisto

Εδώ, θα πρέπει και εμείς με τη σειρά μας να συμπληρώσουμε ότι ο ορός προσώπου της σειράς Callisto από έκκριμα σαλιγκαριού έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στη ροδόχρου ακμή.

Όσοι δοκίμασαν τον ορό είδαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να εξαφανίζεται η ξηρότητα από το πρόσωπό τους. Η αίσθηση κνησμού και καύσου περιορίσθηκε σημαντικά. Η τραχιά υφή της επιδερμίδας αποκαταστάθηκε. Η ερυθρότητα, οι φλεγμονές και οι κοκκινίλες περιορίσθηκαν και αυτές σημαντικά. Τέλος, όπως δηλώνουν οι ίδιοι, με τη χρησιμοποίηση του ορού η πάθηση διατηρείται σε κατάσταση ύφεσης για μεγάλο χρονικό διάστημα και οι εμφανιζόμενες εξάρσεις και η έντασή τους περιορίζονται.

Ένα Σχόλιο

hhsadmin

Η κριτική πελάτη μας με ροδόχρου ακμή για τον ορό της Callisto, του οποίου το κύριο συστατικό είναι το έκκριμα του σαλιγκαριού:
“Έχω ροδόχρου νόσο ένα χρόνο περίπου, χρησιμοποιώ μόνο προιόντα για αλλεργικές επιδερμίδες. Πρόσφατα μου συνέστησαν τα προιόντα CALLISTΟ και ειδικά το serum . Το χρησιμοποιώ ήδη ένα μήνα περίπου, με φόβο ομολογουμένως μήπως μου δημιουργήσει ερεθισμό, επειδή έχει γίνει ευαίσθητο το δέρμα μου. Διαπίστωσα άμεσα απαλότητα στην επιδερμίδα, μείωση της ερυθρότητας και διατηρεί την επιδερμίδα ενυδατωμένη .Μετά από μία βδομάδα χρησιμοποίησα το serum σε συνδυασμό με την κρέμα CELL ENERGY REPLENISH και έχω άριστα αποτελέσματα και αίσθησης και εικόνας. Πριν χρησιμοποιούσα και μία δερματολογική κρέμα, τοπικά για την ερυθρότητα τώρα πλέον δεν την έχω ανάγκη. Σημειωτέον ότι όταν καθαρίζω το πρώσωπο μου το αφήνω πλέον 3 ώρες και πλέον χωρίς ενυδατική κρέμα πράγμα που δεν το έκανα εδώ και ένα χρόνο. Πραγματικά εξαιρετικά προιόντα, τα συνιστώ ανεπιφύλακτα και… Ελληνικά.”

Απάντηση

Γράψτε την εμπειρία ή τη γνώμη σας γι’ αυτά που διαβάσατε:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.