Έλαιο Jojoba

Jojoma oil - Elaio jojobaΤο έλαιο jojoba (προφέρεται χοχόμπα) προέρχεται από τους σπόρους του φυτού simmondsia chinensis. Απορροφάται γρήγορα από την επιδερμίδα χωρίς να αφήνει αίσθηση λιπαρότητας. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, πρωτεΐνες και μέταλλα, καθώς και ασαπωνοποίητα λιπαρά οξέα, με αποτέλεσμα να οξειδώνεται δύσκολα. Έχει δομή παρόμοια με αυτήν του ανθρώπινου σμήγματος και για το λόγο αυτό εισχωρεί εύκολα στην επιδερμίδα και συνεισφέρει στον έλεγχο του σμήγματος. Διαθέτει ενυδατικές και θρεπτικές ιδιότητες για την επιδερμίδα και συνιστάται για την περιποίηση των μαλλιών και του δέρματος των μωρών.
Όταν το έλαιο jojoba έλθει σε επαφή με το δέρμα:
• Εισχωρεί γρήγορα στην επιδερμίδα και συμβάλλει στη διατήρηση του δέρματος ενυδατωμένου
• Μειώνει το βάθος των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών
• Συγκρατεί την υγρασία στους ιστούς, με αποτέλεσμα να διατηρείται το δέρμα ελαστικό και να επιβραδύνεται η διαδικασία γήρανσης
• Βελτιώνει την ποιότητα του σμήγματος και είναι ιδανικό για δέρματα με ακμή
• Βοηθά στην αντιμετώπιση εκζεμάτων και άλλων δερματικών παθήσεων

Ειδικά για τα μαλλιά, σύμφωνα με μελέτες, όχι μόνο τα αναζωογονεί, αλλά βοηθά τo τριχοθυλάκιο αυτό καθ’ αυτό, συνεισφέροντας στην επιμήκυνση του χρόνου ζωής του και στην προστασία του από την επερχόμενη φθορά. Στο άρθρο “Benefits of Jojoba Oil For Hair Growth” θα βρείτε πολλές πληροφορίες για τη συνεισφορά του ελαίου jojoba στην ενίσχυση της τριχοφυίας.